NIJLEN - Wijnliefhebbers Pieter Verhaert (39) en zijn vrouw Enea Michelena (34) zijn gestart met een kleine wijnwinkel in de Katerstraat in Nijlen. Ze focussen zich op betaalbare wijnen.

De Wijnerie heeft een eigen winkelruimte in de Katerstraat 17. “Onze website van de zaak bestond al langer, maar er kwam steeds meer vraag naar een verkooppunt waar je gewoon kan binnenlopen, proeven en eventueel kopen. Daarom hebben we deze stap gezet”, vertellen Pieter en Enea.

De twee zijn al twee jaar intensief met wijn als hobby bezig. “Wijn is een passie geworden. Het moet ook nu in de eerste plaats een hobby blijven, want beiden hebben we nog onze dagelijkse job als projectmanager en leerkracht. Het was Enea die de zaak opstartte, maar toen het te zwaar werd om alleen bol te werken, ben ik mee in de zaak gestapt”, zegt Pieter.

“We willen in de eerste plaats een leuk alternatief geven aan mensen die graag een wijntje drinken, maar toch iets meer willen dan de supermarktwijn zonder te veel te moeten betalen. Ons gamma is dan ook erg gevarieerd en de prijzen situeren zich grotendeels tussen de 7 en 12 euro. Betaalbaar dus, maar volgens ons met net dat ietsje meer smaak in het glas.”

De winkel zal wekelijks open zijn op donderdagnamiddag, vrijdag en zaterdagvoormiddag. Een afspraak maken op een ander tijdstip is ook mogelijk. “Daarnaast organiseren we geregeld seizoensproeverijen waar iedereen gratis kan komen proeven en ontdekken van de Franse, Italiaans, Spaanse, Argentijnse en Chileense wijnen. De volgende proeverij is op 25 juni, dan trekken we voornamelijk zomerse aperitief- en barbecuewijntjes open”, aldus Pieter.

 

GVA door Bert Provoost
Foto's: Joren De Weerdt
    01-05-2017 00:00