Olijfolie-en-Balsamico
In ons assortiment hebben wij gekozen voor enkele ecologisch-biologische olijfolies en een balsamico van absoluut topniveau. We hebben twee producenten van olijfolie, eentje uit Spanje en eentje uit Italië. Beide werken biologisch en zijn top in hun segment. 

In Spanje werken we met La Huerta. Hun boomgaard is gelegen vlakbij de mooie kust van de Costa Blanca in de provincie Alicante, Zuid Spanje. De olijfboomgaard in het dorpje Benimantell, vlakbij het stuwmeer van Guadelest, heeft een oppervlakte van 15.000 m2 en ligt op 500m hoogte in de bergen. De boomgaard telt 145 olijfbomen, waarvan 40% ouder zijn dan 40 jaar en sommige meer dan 300 jaar. We hebben ook 88 amandelbomen. Alles samen goed voor 4000 kg olijven en 500 kg gepelde amandelen.

In Italië hebben we gekozen voor Vetrère. Dit wijndomein in Salento (Puglia), in mooi bewaarde architecturale barokstijl, gaat terug tot in het jaar 1600. De huidige eigenaars, Annamaria en Francesca Bruni, hebben het domein overgenomen van hun vader die het op zijn beurt overnam van zijn oom. Het bedrijf zit al generaties lang in de familie.100% biologische olijfolie. Deze extra vergine olijflolie wordt geproduceerd door het onmiddelijk persen van het fruit (maximaal 3 uur na de oogst) op een lage temperatuur. 


Weergave:


Bezig met laden...
Prachtige balsamico azijn voor zowel dagelijks gebruik als verfijnde gerechten. Deze Asperum heeft 5 jaar gerijpt op houten vaten waardoor hij zijn pittige smaak verkrijgt.
Misschien wel de beste olijfolie die je ooit mocht proeven! Al meermaals uitgeroepen tot beste olijfolie van Italië. Must have voor iedere hobbykok.