De druiven zijn namelijk afkomstig van verschillende domeinen in de Serralunga en dat merk je door de variatie in smaak. Voorts kruidige tonen en een fruitig karakter. Lost alle beloftes in bij rood vlees, wild en truffelgerechten.
Uiterlijk: granaatrode kleur met variabele intensiteit, afhankelijk van het oogstjaar.
Boeket: de druiven komen uit verschillende subzones in Serralunga en dit geeft hen een breed en variabel spectrum van parfums, variërend van verleidelijke kruidige tonen tot die van een zoetere, bloemigere en fruitige aard.
Smaak: een verscheidenheid aan sensaties, een volle, klassieke en goed gestructureerde wijn die goed ouder wordt
Best decanteren en te serveren bij een temperatuur tussen 18-20 ° C.
Hij bereikt zijn beste expressie wanneer hij wordt geserveerd met rood vlees, met name wild, en met gerechten met truffel. Hij is ook uitstekend met verse eierpasta en vleessaus, en met risotto, evenals halfvolle koemelk- en geitenmelkkazen.