Dewaldt Heyns Chenin Blanc 'Weathered Hands'
Dewaldt Heyns Chenin Blanc 'Weathered Hands'
0 Reviews | Review toevoegen

Deze rijke, complexe Chenin Blanc heeft verse smaken van winterfruit met de warmte van eiken rijping. 

€ 21,35
Prijs per stuk

Voorraad : 12

Aantal: 
Bestellen

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Deze rijke, complexe Chenin Blanc heeft verse smaken van winterfruit met de warmte van eiken rijping. Het gehemelte heeft een volle body met een romige textuur en vertoont grote lengte, evenwichtige zuren en een minerale frisheid. Delicate smaken van gele perzik, lychee en peer worden gevolgd door gember, kruidige tonen en gebalanceerde eiken smaken. De wijn heeft een lichte strokleur met een groene, doorschijnende rand.

Serveertips: visgerechten, gevogelte, kaas

Gefermenteerd in 300 liter nieuwe Franse eiken vaten en verder gerijpt in vat, gedurende 12 maanden, het is een wijn die zich tot ver in de toekomst zal ontwikkelen.

Druiven zijn afkomstig van laagproductieve bosstokken waarvan de moeilijke leefomstandigheden de vrucht van ongewone diepte en helderheid geven.

Dewaldt Heyns Family Wines is ontstaan ​​uit de levenslange wens van Dewaldt om wijnen te maken die de regio weerspiegelen die hij zijn hele leven heeft gekend - het Swartland.

Op een andere manier begint het verhaal van deze wijnen echter toen de grootvader van Dewaldt, Jan Heyns, een klein boerderijtje in de Paardeberg, Swartland, kocht - het harde land dat zoveel eerlijkheid en nederigheid van zijn bevolking vereist.

Na zijn onverwachte overlijden was de vader van Dewaldt, Cecil Heyns - destijds slechts 19 jaar oud - plotseling verantwoordelijk voor het runnen van de boerderij.

Dus begon 52 jaar landbouw op Uitvlug.
In de loop van vijf decennia bouwde hij dit bescheiden kleine druivenboer in het Joubertskloof op en beleefde alle cycli die de industrie doormaakte sinds het begin van de jaren zestig tot ver in de periode na 1994, hem zeker bezig.

Tegelijkertijd stichtten Cecil en zijn vrouw Corrie ook een gezin; geen gemakkelijke taak met drie jongens en een meisje.

Echter, Dewaldt beweert de best gedragen en meest knappe van het lot te zijn.

Opgroeien, deze druivenboerderij was het centrum van het universum van Dewaldt.

Het gaf hem het gevoel het land lief te hebben en zijn uiteindelijke carrière als wijnmaker aan te wakkeren.

 

 

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Naam
: Dewaldt Heyns Chenin Blanc
Regio
: Swartland
Druifsoort
: Chenin Blanc
Producent
: Dewaldt Family Vineyards
Jaar
: 2018
Kleur
: Wit
Soort
: Aromatisch Wit
Land
: Zuid-Afrika

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Uw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen u zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.