Diepe rode kleur met in de neus een bom aan fruit zoals kersen, braambessen maar ook enkele kruidige toetsen. Zachte rode wijn met softe tannines.
Duras van een kiezelachtige bodem op de linkeroever van de Tarn assembleren met Braucol van een kalkachtig terroir van de rechteroever, dat is in grote trekken hoe deze Gaillac tot stand kwam. Finaal hebben we te maken met een zeer elegante wijn. Een geur van kersen, frambozen en viooltjes en fijn van smaak en met aangename toetsen van zoethout. Ingehouden kracht. Een paar centiliter rust en kalmte in deze bewogen wereld …
Vanaf het Centraal Massief tot aan de Atlantische Oceaan is le Sud-Ouest een lappendeken van verspreide appellations in een uitgestrekt gebied van landbouwgronden en wijngaarden met inheemse druivenvariëteiten. Hier is men trots op zijn - eigengereide - identiteit. Wijnhandelaar Lionel Osmin heeft samen met zijn hoogbegaafde technische rechterhand Damiens Sartori, een tijdloze visie van Jurançons, Madirans en andere Cahors ontwikkeld. En of dit rendeert! De fruitgedreven cuvées vertegenwoordigen zeer getrouw de verschillende identiteiten van de verschillende druivenrassen.
Vanuit het hart van de Landes worden unieke druivenrassen en terroirs gepromoot met 'signature wines' vanuit de hele Sud-Ouest. De typische karakteristieken van deze wijnen zijn alles waar het Zuidwesten voor staat. Ongewone en authentieke wijnen van originele druivensoorten geproduceerd met vakmanschap. Ontdekkingen, originaliteit en vooral gezelligheid zijn misschien wel de beste manier om deze Sud-Ouest wijnen te beschrijven. Kom ze zeker eens ontdekken want The South-West... drinks different.
Handmatige en machinale oogst vanaf midden september voor de Duras druiven en vanaf half oktober voor de Braucol druiven. Een gedeelte van de blend ondergaat een warme prefermentatie. De rest een traditionele vinificatie onder temperatuurcontrole. Rijping in tanks gedurende 6 tot 8 maanden.
Serveertips: Deze wijn is multi-inzetbaar bij diverse gelegenheden. Lekker bij tajine, paella, gegrild vlees, diverse kazen zoals een Brie,…