Balsamico Asperum V
Balsamico Asperum V
0 Reviews | Review toevoegen

Prachtige balsamico azijn voor zowel dagelijks gebruik als verfijnde gerechten. Deze Asperum heeft 5 jaar gerijpt op houten vaten waardoor hij zijn pittige smaak verkrijgt.

€ 17,65
Prijs per stuk

Voorraad : 3

Aantal: 
Bestellen

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Drie generaties, één kwaliteitsvisie. Het familiebedrijf Midolini  begon zijn avontuur in de late jaren '60 dankzij het initiatief en het doorzettingsvermogen van Lino, die besloot om van zijn passie voor wijnstokken en wijn een echte onderneming te maken. Geïnspireerd door de oude traditie van het maken van balsamico azijn in deze regio, die dateert uit de Romeinse tijd, vulde Lino de eerste vaten. In de oostelijke heuvels van Friuli kwam een ​​verhaal tot leven dat vrij uniek is voor deze regio, met als hoogtepunt de productie van een "balsamicodressing". Lino's dochter, Gloria, heeft intussen de rol overgenomen door een moderne visie te combineren met al het vakmanschap van het verleden, en de behoefeten van authentieke smaakproevers.

Asperum is meer dan alleen een eenvoudige balsamico-azijn. Het is een product van onmiskenbare dichtheid met een heerlijke bitterzoete smaak. Het heeft een dichte en stroperige consistentie, bruin van kleur met een intense heldere uitstraling. Het uitstekende aroma en de smaak komen van de gemengde geuren van zeven soorten van de beste houtsoorten. Het gebruik van Friulano en Refosco-druiven, die ongeveer 36-48 uur op een constante temperatuur van 80 graden worden gekookt tot een vermindering van ongeveer 70% van de oorspronkelijke hoeveelheid. Het kost 100 kg gekookte wijnmost om slechts 15 liter Asperum te krijgen en, nog meer, het duurt drie decennia voordat het het geraffineerde eindproduct wordt.  

De naam Asperum werd gekozen ter ere van de culinaire traditie en de balsamico geproduceerd in het oude Rome, die werd gekopieerd en gebruikt door koks uit die tijd in het Friuli-stadje Aquileia.

Het vergt vijf jaar rijping in vaten van fijn hout om de druiven van Refosco en Friulano om te zetten in Asperum V, het meest verse en lichtste product uit het assortiment, gemaakt van 70% gekookte druivenmost en 30% wijnazijn. Met zijn pittige smaak is het ideaal als een dagelijkse dressing op salades en gegrilde groenten en als basis voor dips. Het kan worden gebruikt in plaats van wijn om vlees of rijst te gieten tijdens het koken, als ingrediënt in sauzen en glacès, maar ook voor het marineren van vlees.
 

Inhoud: 250 ml
 

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Naam
Asperum V
Regio
Friuli
Druifsoort
Refosco, Friulano
Producent
Midolini
Land

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.