Balsamico Asperum IV
Balsamico Asperum IV
0 Reviews | Review toevoegen

Dichte en volle balsamico azijn voor gebruik op salades, verse kazen, pasta, risotto, desserts, ... Deze Asperum heeft 15 jaar gerijpt op houten vaten waardoor hij zijn ongelofelijk smaak ontwikkelt.

€ 39,95
Prijs per stuk

Voorraad : 1

Aantal: 
Bestellen

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Drie generaties, één kwaliteitsvisie. Het familiebedrijf Midolini  begon zijn avontuur in de late jaren '60 dankzij het initiatief en het doorzettingsvermogen van Lino, die besloot om van zijn passie voor wijnstokken en wijn een echte onderneming te maken. Geïnspireerd door de oude traditie van het maken van balsamico azijn in deze regio, die dateert uit de Romeinse tijd, vulde Lino de eerste vaten. In de oostelijke heuvels van Friuli kwam een ​​verhaal tot leven dat vrij uniek is voor deze regio, met als hoogtepunt de productie van een "balsamicodressing". Lino's dochter, Gloria, heeft intussen de rol overgenomen door een moderne visie te combineren met al het vakmanschap van het verleden, en de behoefeten van authentieke smaakproevers.

Asperum is meer dan alleen een eenvoudige balsamico-azijn. Het is een product van onmiskenbare dichtheid met een heerlijke bitterzoete smaak. Het heeft een dichte en stroperige consistentie, bruin van kleur met een intense heldere uitstraling. Het uitstekende aroma en de smaak komen van de gemengde geuren van zeven soorten van de beste houtsoorten. Het gebruik van Friulano en Refosco-druiven, die ongeveer 36-48 uur op een constante temperatuur van 80 graden worden gekookt tot een vermindering van ongeveer 70% van de oorspronkelijke hoeveelheid. Het kost 100 kg gekookte wijnmost om slechts 15 liter Asperum te krijgen en, nog meer, het duurt drie decennia voordat het het geraffineerde eindproduct wordt.  

15 jaar van grote geschiedenis Het duurt minstens 15 jaar om de dichte en volle Asperum IV te bereiken. Puur gemaakt van de gekookte most van Refosco en Friulano-druiven, dat is het dan ook ideaal voor gebruik op salades, verse kazen en in soepen. Dankzij zijn consistentie en uitstekende bitterzoete balans werkt het bijzonder goed met risotto en gevulde pasta, evenals met wit vlees en in gerechten op basis van eieren. Het is perfect voor het kruiden van vis, zowel rauw als gekookt, inclusief sushi, en dat is het ook gewoon heerlijk op romige desserts en ijs, maar ook op chocolade en vers fruit zoals aardbeien, of in zoete gerechten gemaakt van gekookt fruit.

De naam Asperum werd gekozen ter ere van de culinaire traditie en de balsamico geproduceerd in het oude Rome, die werd gekopieerd en gebruikt door koks uit die tijd in het Friuli-stadje Aquileia.

Inhoud: 250 ml

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Naam
Asperum IV
Regio
Friuli
Druifsoort
Refosco, Friulano
Producent
Midolini
Land

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.